Συνταγές

Συνταγή με γεμιστά μύδια

5/5 - (10 votes)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για γεμιστά μύδια;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής
 1. Ήθελα να φτιάξω μόνος μου τα γεμιστά μύδια, που τόσο λάτρεψα. 🍤 Για αυτό ξεχώρισα πρώτα 25 μεγάλα μύδια που έβγαλα από τα βράχια με τα χέρια μου.
 2. Στο πρώτο στάδιο έτριψα καλά τις εξωτερικές επιφάνειες με ατσάλινο μαλλί. 🍤 Καθάρισα.
 3. Μετά το παράταξα σε μια σειρά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. 🍺 Έβαλα 1 ποτήρι νερό στο μάτι της κουζίνας.
 4. Σούρωσα τα μύδια όταν η άκρη του μαχαιριού ήταν αρκετά φαρδιά ώστε να χωράει ανάμεσα στα μύδια. 🍼 Για να το κάνω αυτό, περίμενα από τα μύδια. 🍶 Γιατί δεν πρέπει να ψηθεί μέσα.
 5. Όταν το νερό αρχίζει να ζεσταίνεται, τα μύδια ανοίγουν. 🥘 Πρέπει να φιλτραριστεί αμέσως. 🍜 Υπάρχουν νεύρα που συνδέουν τα μύδια μεταξύ τους ακριβώς μέσα στο χώρο μεταξύ των μυδιών. 🥩 Έκοψα αυτά τα νεύρα καθώς άνοιξα προσεκτικά τα μύδια. 🥘 Έτσι, τα μύδια άνοιξαν εύκολα.
 6. Όταν το ανοίγετε, υπάρχει ένα μικρό κομμάτι φύκι που λέγεται γενειάδα του μυδιού. 🥒 Χωρίς να χαλάσουμε το κρέας του μυδιού, το σκίζουμε με τα χέρια μας και το καθαρίζουμε. 🍽 Και πάλι περνάμε τα μύδια από κρύο νερό απαλά και τα σουρώνουμε. 🍇 Τα μύδια μας είναι έτοιμα για γέμιση.
 7. Από την άλλη, αφού ροδίσουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι, και το ψήνουμε με μισό ποτήρι νερό. 🍽 Δεν πρέπει να μαγειρεύουμε πολύ. 🥘 Γιατί θα ψηθεί και με μύδια.
 8. Προσθέτουμε μπαχάρι και μαύρο πιπέρι στο μαγειρεμένο μας γεμιστό ρύζι και ανακατεύουμε.
 9. Για να γεμίσουμε τα μύδια, το πιάνουμε με τα δύο χέρια και γυρίζουμε το ένα φτερό προς τα κάτω ενώ γυρίζουμε το άλλο φτερό προς τα πάνω.
 10. Αυτή η διαδικασία σκίζει τους μύες στα μύδια και δεν ανοίγουν κατά το μαγείρεμα αφού γεμιστούν τα μύδια.
 11. Στη συνέχεια βάζουμε μισή κουταλιά της σούπας ρύζι σε κάθε μύδι και το κλείνουμε το ένα πάνω στο άλλο.
 12. Τοποθετήστε το προσεκτικά στην κατσαρόλα. 🍫 Ρίξτε μισό ποτήρι λάδι, προσθέστε 1 ποτήρι νερό και βράστε το σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
 13. Βάζουμε τα ψημένα και ζεσταμένα μύδια στο ψυγείο να κρυώσουν. 🍳 Αφού κρυώσει, στύβουμε ένα λεμόνι και το απολαμβάνουμε. 🍟 Είναι η αγαπημένη μου γεύση. 🥖 Ειδικά αν το φτιάξουμε μόνοι μας, μπορούμε να το καταναλώσουμε με ασφάλεια.

Καλή επιτυχία σε όσους θα το δοκιμάσουν και καλή όρεξη 🙂

Συνταγή γεμιστά μύδια με φωτογραφία

Συνταγή με γεμιστά μύδια
Συνταγή με γεμιστά μύδια
Συνταγή με γεμιστά μύδια
Συνταγή με γεμιστά μύδια
Συνταγή με γεμιστά μύδια
Συνταγή με γεμιστά μύδια
Συνταγή με γεμιστά μύδια

Ποιες είναι οι συμβουλές για τη συνταγή με γεμιστά μύδια;

 • Το εξωτερικό περίβλημα των μυδιών πρέπει να καθαριστεί καλά. 🥘 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή βούρτσα σε αυτό το στάδιο.
 • Τα μύδια πρέπει να διατηρούνται σε νερό μόνο τόσο ώστε να ανοίγουν κατά το πρώτο στάδιο βρασμού. 🍌 Προσοχή πρέπει να μην ψηθεί το εσωτερικό και να στραγγιστούν αμέσως τα μύδια.
 • Για να ανοίγουν εύκολα τα μύδια θα πρέπει να κοπούν τα νεύρα που συνδέουν τα μύδια και να καθαριστούν τα φύκια μέσα.
 • Το πιλάφι με γεμιστά μύδια δεν πρέπει να παραψηθεί γιατί θα ψηθεί και με μύδια.
 • Να γεμίσουν τα μύδια? Το ένα φτερό πρέπει να είναι γυρισμένο προς τα κάτω και το άλλο φτερό προς τα πάνω. Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι οι μύες στα μύδια είναι σχισμένοι και ότι τα μύδια δεν ανοίγουν ενώ ψήνονται.
 • Τα μύδια πρέπει να τοποθετούνται προσεκτικά στην κατσαρόλα και να μαγειρεύονται σε χαμηλή φωτιά.
 • Τα μύδια πρέπει να σερβίρονται αφού κρυώσουν.

Προτάσεις συνταγών με μύδια

 • Τα μύδια τηγανιού, συνοδευόμενα από σάλτσα ταρατόρ, είναι μια συνταγή που ταιριάζει πολύ στα μενού ψαριών, πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσετε.
 • Μπορεί να σας ενδιαφέρει η λίστα με τις συνταγές με μύδια που περιλαμβάνει λιχουδιές όπως πιλάφι με μύδια, πιλάκι με μύδια.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button